4 portioner / 1 h
Grillat
1 aubergine
1 halloumi
1 sötpotatis
8 tortillabröd
Olivolja
Salt & peppar
Hummus
1 burk kikärtor (á 400 gram)
1 stor vitlöksklyfta1/4 chili
1,5 tsk spiskummin
1 msk limesaft
4 msk olivolja
1 msk tahini
Salt & peppar
Salsa
3 st tomater
1/4 chili
1 kruka koriander
3 tsk limesaft
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Salt & peppar
Börja med hummusen. Häll kikärtor i en bunke. Tillsätt finhackad vitlök, chili samt tahini. Krydda med spiskummin och limesaft. Mixa med staxmixer till en slät röra. Smaka av med salt & peppar.
Fortsätt med salsan. Skär tomaterna i små bitar. Finhacka chilin, vitlöken och koriandern, rör ner i en skål med tomatbitarna. Tillsätt oljan och limesaften. Smaka av med salt & peppar.
Förbered grillmaten. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och halloumin och sötpotatisen i något smalare skivor. Lägg i ett fat vars botten fyllts med olja för att lättare olja in bitarna i sin helhet. Salta & peppar.
Grilla auberginen och sötpotatisen på indirekt värme i 5-10 minuter per sida. Halloumin grillas mot slutet på direkt värme, de ska få fin färg och är klara på bara någon grillminut eller två per sida. Avslutningsvis lägg på tortillabröden för uppvärmning.
Servera omgående. Tortillabörden fylls med aubergine, halloumi, salsa och hummus och sötpotatisen äts som tillbehör.
En rätt som levererar ett hav av goda sprakande smaker!