Småkaka med lime/ Limestänger

Perfekt för den spontana kaffebjudningen eller som utfyllnad vid bullfikan. En lätt sats som ger många kakor att förvara (och äta) på burk.

1,5 h /  30 st småkakor

Ingredienser:
2½ dl vetemjöl
1½ dl socker
½ tsk bakpulver
2 st lime, rivet skal
75 gram smör
1 litet ägg

Pensling:
1 ägg

Hacka ihop mjöl, socker, bakpulver, rivet limeskal och smör. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen (knåda alltså inte någon längre stund). Lägg degen i folie eller plastfilm och låt den vila i kylskåp cirka 1 timme, det gör den mer lättarbetad.

Ta ut degen ur kylen och rulla ihop till lillfingersmala stänger. Skär dem cirka fem centimeter långa och lägg på en bakpappersbeklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, varmluft, i cirka 8 minuter (tiden kan variera från ugn till ugn, är du osäker, gör en testomgång med en kaka eller två innan du gräddar hela plåten).

Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan torrt tills det är mumsdags!

En reaktion till “Småkaka med lime/ Limestänger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.