Parmesangratinerad torsk

Mellan allt bakande behövs ju också lite mat. Maten ska gärna vara god, krämig och fylld med massa bra näringsämnen – denna rätt har alla de tre komponenterna.

Rätten kräver liten insats men ger stor utdelning! En klassisk vardagsrätt.

30 min / 4 portioner

Ingredienser
2,5 dl crème fraiche
1/4 citron (zest och saft)
250 gram parmesan (eller annan italiensk hårdost), riven
2 vitlöksklyftor
2 tsk basilika, torkad
Salt & peppar

Tillbehör
Ex kokt potatis, ris eller annat gryn
Riven morot och rödkål, vitvinsvinäger och olivolja

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Och starta igång ditt tillbehör, om det så är att koka potatis, ris eller vad du föredrar.

I en bunke klickar du i crème fraichen, river ner parmesanen, zest från cirka en fjärdedel av citronen och lika mycket saft, pressar två vitlöksklyftor, strör torkad basilika i och rör ihop. Smaka av med salt och peppar.

Lägg torsken i en ugnssäker form. Och smeta sedan ostblandningen ovanpå. In i ugnen i cirka 15 min, osten ska få fin färg.

Och till sallad river du lite morötter och rödkål grovt och blandar ihop med en skvätt vitvinsvinäger och en skvätt olivolja.

Och så var middagen klar; parmensangratinerad torsk med kokt potatis och en vinägerblandad sallad av morötter och rödkål!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.