Ärtpesto med basilika

Nu ni, en tvist på den klassiska peston. Denna ärtpesto är mjukare i smaken, och en stor sats blir mer som en krämig sås perfekt att röra ner i en kastrull med nykokt färsk pasta!

10 min / ca 5 dl

Ingredienser
500 gram frysta ärtor
1/2 kruka basilika
2 dl riven parmesan
1 dl rysk yoghurt
Salt o peppar

Koka ärtorna kort, ungefär en minut för att tina upp dem. Häll över i en bytta, hacka ner en kruka basilika, riv ner parmesanen och klicka i yoghurten. Ta sedan din stavmixer och mixa röran så slät du vill ha den, ju grövre desto mer pestolik. Smaka till sista av med salt och peppar.

Och som sagt, denna ärtpesto är en utsökt partner till pasta! Eller på smörgåsen med lite krasse på toppen! Eller hur vill du äta den?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.