Vitlöksstekta räkor i vitvinssås

Så äntligen fick jag tillfälle att laga denna rätt. Ni som läste inlägget från förra veckan om matfesten på landet vet att detta stod på den kulinariska menyn vid familjeträffen på landet.

Det var min svägerska som bjöd på denna räksuccé. Och jag bjöd den vidare till mina andra daglediga mammavänner tidigare i veckan.

Slörp sa det, så var maten slut. En blev så frälst att hon åt sista såsresten med sked direkt ur stekpannan. Det är då man vet att man har hittat en ny paradrätt!

20 min / 4 portioner

Ingredienser
1 scharlottenlök
3 vitlöksklyftor
400 gram räkor
Chiliflakes
5 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin (min svägerska berättade att Pinot Noir är senaste trenden bland amerikanska hemmafruar, så vi mammalediga kunde inte vara mycket sämre, men det går också bra med vanligt matlagningsvin)
Olja att steka i
400 gram färska pasta
150 gram ruccola

Koka upp pastavattnet.

Hacka löken fint och fräs lätt i olja. Gå i med räkorna och strö en nypa chiliflakes på, stek ett par minuter. Slå över grädden och vinet, koka upp och lått puttra någon minut (inte längre än så för då kan räkorna bli tråkigt sega).

Tillaga pastan.

Klart! Riktigt gott att toppa pastan och vitvinsräkorna med en näve ruccola, det ger lite extra konsistens och krydda till rätten.

Annons

3 reaktioner till “Vitlöksstekta räkor i vitvinssås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.