Kolasås på mörkt muscovadosocker

Kolasås i stora lass – så gott, så gott!

Den här kolasåsen rör du ihop på spisen på ett par minuter. Den blir len och lagom krämig i konsistensen. Och tack vare det mörka muscovadosockret får du en liten hint av sälta och lakrits.

Och vad ska du göra med denna kolasås (förutom att äta den direkt ur burken för att det inte går att låta bli) – använd den som extra krämighet i kladdkakan, på glassen, i dina cookies, i tårtor eller som fyllning i muffinsen, only the sky is the limit!

Och om du förvarar kolasåsen i steriliserade burkar klarar den sig fint (oöppnad) i ett par månader i kylskåpet.

 

Kolasås på mörkt muscovadosocker

  • 400 gram kondenserad mjölk (1 burk)
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 80 gram smör
  1. Koka upp mjölken, sockret och smöret i en kastrull.

  2. Låt puttra under omrörning i cirka 3-4 minuter (ju längre koktid, desto tjockare kolasås). Akta så det inte bränner fast i botten.

2 reaktioner till “Kolasås på mörkt muscovadosocker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.