Grönkålschips med vitlök & chili

Sugen på krispiga tilltugg redan innan helgen börjat? Då kan jag tipsa om grönkålschips, de är både nyttiga (riktig C-vitaminbomb) och en fröjd för ögat.

Grönkålschips med vitlök & chili

Nyttiga tilltugg, rik på c-vitamin.

  • 250 gram färsk grönkål
  • 3 msk rapsolja
  • 1/3 tsk chiliflakes
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  1. Sätt ugnen på 160 grader.

  2. Blanda olja och kryddorna i en bunke.

  3. Repa av grönkålsbladen från stjälkarna. Lägg i bunken.

  4. Massera grönkålen ordentligt i kryddoljan.

  5. Sprid ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Kålen ska vara torr och krispig när den är klar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.