Banangröt toppad med kokosstekta bananskivor

Nya tider nu, bokstavligt talat. Hösttiden är på plats och det innebär att hela familjen vaknar någon timme tidigare än vanligt. Men vad gör det, när det innebär extra tid att laga extra god frukost?

Så imorse unnade jag mig en banangröt toppad med kokosstekta bananskivor. Egentligen smakar den utmärkt precis så, men jag älskar ju sötma så jag hade även ett par droppar honung på toppen, men det är en högst individuell fråga om smak.

Tar fem minuter att koka ihop, och ytterligare några minuter att få till kokosbananerna. Sen är det bara att slå sig ner med tidningen eller nyhetsmorgon, vilket är det mest sannolika scenariot hemma på Ärtan.

 

Banangröt med kokosstekta bananskivor

Supersmarrig morgongröt som är söt och god och nyttig. Vill de ha lite extra sötma, droppa lite honung ovanpå.

  • 1 banan
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 dl mjölk (den sort du föredrar)
  • Kokosolja eller rapsolja att steka i
  1. Hacka halva bananen i små bitar. Blanda med havregryn och vatten i en kastrull.
  2. Den andra halvan av bananen skär du i halvcentimeter tunna skivor och vänder i kokosflingor. Eventuellt överskott att flingor kan du ha i grötkastrullen.

  3. Koka upp gröten och låt puttra under omrörning i cirka fem minuter.

  4. Stek samtidigt banaskivorna i lite kokosolja eller rapsolja tills de fått en gyllenbrun färg.

  5. Häll upp gröten i en djup tallrik. Toppa med bananerna. Och tillsätt den mjölk du föredrar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.