Morotskaka har nog de flesta ätit, och jag skulle vilja påstå att om inte alla, så nästan alla, gillar en saftig morotskaka.
Men denna är inte bara saftig den är också hög och kraftig i smakerna. Och det är precis så jag gillar mina bakverk, när munnen fylls av rika smaker och väcker sinnena till liv!
Morotkaka
En kaka rik och hög på smak, livar upp alla sinnen! Bästa morotskakan!
- 3 medelstora morrötter
- 2 msk riven ingefära
- 2/3 dl mandlar
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 2 st ägg
- 2 dl socker
Topping
- 200 gram naturell färskost
- 100 gram smör
- 1,5 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
-
Sätt ugnen på 175 grader,
-
Vispa ägg och socker till vitt fluff.
-
Blanda de torra ingredienserna.
-
Riv morötterna och ingefäran. Hacka mandlarna.
-
Gå i med mjölblandningen, morötterna, mandlarna och ingefäran i äggfluffet.
-
Rör samman. Låt gräddas i en ugnsfast form (cirka 20×30 cm) i 25 minuter. Håll koll på kakan, du vill inte att den ska bli torr.
-
Vispa ihop ingredienserna till toppingen. Vispa till en slät röra.
-
Ta ut kakan. Låt den svalna innan du brer över toppingen. Och så servera. Mums!